Navigator

(Materiale og vejledninger findes nederst i dette indlæg…)

Til Ti Nspire kan man få en overbygning i form af programmet Ti Nspire Navigator, der er en software løsning der kun installeres på lærercomputeren og derefter gør det muligt at kommunikere med eleverne i Nspire. Programmet har nogle umiddelbare og letanvendelige features der giver mange nye muligheder i den daglige undervisning.

Skærmdeling: Elever kan fra deres plads vise hvad de har på deres skærm og læreren kan overvåge alle elevers skærme samtidig

Send/modtag: Fra lærercomputeren sendes en Nspirefil (eller et andet dokument) ud til hele klassen på en gang.

Quick polls: Man kan udsende matematiske spørgeskemaer til eleverne og se deres svar live på storskærmen (som clickers bare med mulighed for grafer, beregninger og andet matematik).

Programmet byder også på en række mere avancerede features som automatisk rettede test (evt.  blot delvis automatisk rettende), og portfolie for hver elev i den enkelte klasse.

De grundlæggende features af programmet gennemgås i denne film (vejledninger mv. findes nedenfor).

Send/indsamle dokumenter og afhold teste med Navigator

Nspire Navigator gør det let at sende materiale rundt i klassen ved hjælp af send og indsamle funktionerne.

Ved hjælp af “send til klasse” funktionen sikrer man sig at alle elever har netop den fil som man har på lærercomputeren ved et enkelt klik. På den måde er det let at dele eksempler der er gennemgået på klassen med alle eleverne og man slipper for at eleverne skal ud på en anden platform som lectio, skolekom el.lign. for at få fat i filen. Denne funktion er utrolig let at bruge og bliver en stor hjælp i det daglige.

En lidt mere avanceret men dog beslægtet funktion er  “indsaml fra klasse” funktionen, hvor man fra lærercomputeren kan trække materiale fra elevernes computere direkte til lærercomputeren. En utrolig god feature hvis man bruger Navigator til at lave test med. I følgende film gennemgås funktionerne.

Bedømmelse af test i Navigator

Ved at bruge Nspires Test funktion er det muligt med Navigator værkstedet bedømmelse at rette hele klassens besvarelser hel eller halv automatisk (afhængigt af spørgsmålstyperne).

Vejledninger i brugen af Nspire Navigator.

Kort kom i gang vejledning Navigator kom godt i gang noter

Den lange Officiel vejledning til Navigator for lærer stor fil

De tekniske detaljer er at finde her Teknisk vejledning til IT-personer

Materiale til Navigator er at finde i Navigator menuen ovenfor.


Kommenter indlæget